Donderdag 05 november 2020

Webinar Metatarsalgie

Actief trainen is voor sporters met voorvoetklachten en doorgezakte voeten bijna niet te doen. Ze stoppen dan ook maar met trainen en denken dat rust de remedie is. Maar niks is minder waar. Door de juiste aanpak en oefeningen wordt de pijn verminderd en kan de sporter sneller weer trainen op zijn oude niveau. Wat is metatarsalgie? En hoe pak je dit probleem als sportzorgprofessional aan? Welke oefeningen zijn het beste om je sporters zo goed mogelijk te helpen? En wat moet je juist absoluut niet doen? Dit zijn vragen die tijdens het webinar aan bod komen.

Metatarsalgie, een nare voetklacht die als sportzorgprofessional goed behandelbaar is!

Webinar Metatarsalgie, donderdag 26 november van 20.00 - 21.30 uur inclusief Handboek Metatarsalgie

Inleiding
Actief trainen is voor sporters met voorvoetklachten en doorgezakte voeten bijna niet te doen. Ze stoppen dan ook maar met trainen en denken dat rust de remedie is. Maar niks is minder waar. Door de juiste aanpak en oefeningen wordt de pijn verminderd en kan de sporter sneller weer trainen op zijn oude niveau.

Wat is metatarsalgie? En hoe pak je dit probleem als sportzorgprofessional aan? Welke oefeningen zijn het beste om je sporters zo goed mogelijk te helpen? En wat moet je juist absoluut niet doen? Dit zijn vragen die tijdens het webinar aan bod komen.

Doelgroep
Het webinar is bedoeld voor iedereen die werkzaam is als sportzorgprofessional. Denk aan sportfysiotherapeuten, sportartsen, sportmasseurs en sportpodotherapeuten.

Sprekers

Cocky Hoogeveen (Fysiotherapeut en podoposturaal therapeut) en Yvonne Bontekoning (Voetkundige en bewegingsanalist) hebben het handboek voor metatarsalgie geschreven, welke begin november verschijnt. Tijdens het webinar nemen zij je, aan de hand van theorie en oefeningen mee in de inhoud van het handboek. Het handboek (€ 19,95) is in de prijs van het webinar inbegrepen!

Inge de Jong (Fysiotherapeut) is één van de fysiotherapeuten die dagelijks mensen in haar praktijk ontvangt met voorvoetklachten. Zij deelt in het webinar, aan de hand van best practices, haar ervaringen.

Het belang van voetentraining
De huidige aanpak bij voet- en houdingsklachten is de zogenoemde structurele benadering: wat is er in de voet aan de hand. De diagnose wordt gesteld aan de hand van beeldvormende diagnostiek.

Cocky en Yvonne werken vanuit de functionele benadering: een voetklacht moet terug te vinden zijn in de houding. Een aandoening in de voet leidt tot andere bewegingspatronen en aangepaste veranderingen. En daar kan je als sportzorgprofessional samen met je sporter wat aan doen!

Programma
19.55 - 20.00 uur - Inloggen
20.00 - 20.10 uur - Welkom en introductie tot het thema
20.10 - 20.30 uur - Theorie rondom metatarsalgie 
20.30 - 20.50 uur - Oefeningen voor de voet en houdingen
20.50 - 21.00 uur - korte pauze
21.00 - 21.20 uur - Best practices - Inge de Jong (fysiotherapeut)
21.20 - 21.30 uur - Wrap up en afsluiting

Handboek Metatarsalgie

Deelname aan het webinar is inclusief het handboek Metatarsalgie dat medio november naar je verzonden wordt, anderhalf uur kennisdeling van drie experts en ruime mogelijkheid tot vragen stellen, het bespreken van eventuele praktijkcases waar je als behandelaar tegenaan loopt. 

Meer informatie en inschrijven https://www.aanmelder.nl/metatarsalgie