Dinsdag 27 februari 2018

VMS18 Nog enkele plaatsen beschikbaar!

Woensdag 7 maart vindt het Symposium (Over)Load & Blessures in het voetbal plaats in de Galgenwaard te Utrecht. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Met vorig jaar een uitverkochte zaal bij de KNVB Campus en fantastische sprekers op het gebied van de preventie van voetbalblessures, vroeg de eerste editie van het voetbalmedisch symposium om een verlenging. Die verlenging staat volgende week woensdag op het programma, met onder andere Internationale keynote speaker Alan McCall (Hoofd Research & Development Arsenal FC, hoofd FA Australië en lid UEFA Research Group). Naast accreditatie voor sportartsen en huisartsen (4 uur) en KNGF registers sport en algemeen (3 punten), is het symposium ook geaccrediteerd voor Keurmerk Fysiotherapie (4 punten).

Op 7 Maart 2018 vindt in stadion Galgenwaard te Utrecht de tweede editie plaats met het onderwerp ‘(Over)Load & Blessures in het voetbal: praktische wetenschap’. In de tweede editie zal (over)belasting binnen het voetbal centraal staan. Belasting (Load) en overbelasting (overload) zijn dagelijks onderwerp van gesprek bij zowel voetbalblessures alsook de voetbalprestatie. Blessures aan spieren, pezen, gewrichten, het hart, en zelfs het brein kunnen vaak terug geleid worden naar een dysbalans tussen belasting en belastbaarheid. Iedere voetbal-volger herkent de sensoren die tegenwoordig onder het shirt verborgen zitten. Het monitoren van belasting middels GPS- en cardio-sensoren is al niet meer weg te denken uit het profvoetbal, en doet inmiddels ook zijn intrede in het amateurvoetbal. Door de voetbal-belasting beter in kaart te brengen worden preventie, revalidatie, en return-to-play geoptimaliseerd. Daarnaast ondersteunt het de technische, fysieke, en medische staf om de voetbalconditie optimaal te kunnen ontwikkelen met een minimaal risico op blessures door overbelasting.

Met, naast Alan McCall, sprekers als sportfysiotherapeut Igor Tak, voetbaldokter Edwin Goedhart, hoogleraar sportgeneeskunde Hans Zwerver, voetbalpsycholoog Afke van der Wouw en vele anderen, belooft het een inspirerende en interessante dag te worden voor eenieder met interesse en/of betrokkenheid bij de voetbalmedische zorg. Tevens is het symposium dé ontmoetingsplek voor (sport-)artsen, (sport-)fysiotherapeuten, (sport-)masseurs, inspanningsfysiologen en alle overige betrokkenen van de voetbalmedische staf. 

Klik op deze link om u in te schrijven voor het voetbalmedisch symposium op 7 Maart 2018 te stadion Galgenwaard in Utrecht. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf u dus nog snel in!

Symposium (over)load