Vrijdag 02 februari 2018

VMS18 Keynote speaker Igor Tak: nieuwe voorzitter van de NVFS en specialist in heup- en liesblessures bij voetballers

Tijdens het Symposium (Over)Load & Blessures in het voetbal op 7 maart 2018 is Dr. Igor Tak één van de keynote speakers. In zijn lezing zal hij stilstaan bij heup- en liesblessures bij voetballers.

Op 7 Maart 2018 vindt in stadion Galgenwaard te Utrecht VMS18 plaats, oftewel het voetbal-medisch symposium. Dit jaar is het onderwerp van deze tweede editie ‘(Over)Load & Blessures: praktische wetenschap’. Eén van de keynote speakers is Dr. Igor Tak.

Over wie hebben we het?
Dr. Igor Tak

Wat is zijn rol binnen het voetbal-medische landschap?
Igor Tak (PhD, sportfysiotherapeut) werkt bij Fysiotherapie Utrecht Oost, een centrum voor behandeling en onderzoek in Utrecht. Hij is tevens docent en als onderzoeker verbonden aan het Academic Center for Evidence Based Sports Medicine (ACES) in Amsterdam. Hij is onlangs verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Op basis van zijn onderzoek naar heup- en liespijn bij voetballers - waarvoor hij onder andere data verzamelde in de Nederlandse Eredivisie - is Igor in September 2017 gepromoveerd. Het proefschrift lees je hier. Daarnaast is hij nog dagelijks werkzaam in de praktijk, waardoor Igor perfect past in het rijtje sprekers die de nieuwste wetenschappelijke kennis op voetbalmedisch gebied kunnen vertalen naar de praktijk op het Voetbalmedisch Symposium 2018.

Waar gaat de lezing van Dr. Igor Tak over?
Over heup- en liesblessures bij voetballers zijn nog veel onduidelijkheden. Zo kunnen de klachten ontstaan vanuit spieren en pezen in deze regio maar ook het heupgewricht kan aanleiding geven tot klachten. In zijn lezing zal Dr. Igor Tak op basis van deze indeling stilstaan bij specifieke aandachtspunten voor de praktijk voortkomend uit ervaring en recent onderzoek.

Meer informatie over het voetbalmedisch symposium.
Vorig jaar werd het voetbalmedisch symposium voor de eerste maal georganiseerd. Met een uitverkochte zaal bij de KNVB Campus en fantastische sprekers op het gebied van de preventie van voetbalblessures vroeg deze eerste editie om een verlenging. Tevens is het symposium dé ontmoetingsplek voor (sport-)artsen, (sport-)fysiotherapeuten, (sport-)masseurs, inspanningsfysiologen en alle overige betrokkenen van de voetbalmedische staf.

In de tweede editie zal (over)belasting binnen het voetbal centraal staan. Naast het meten en monitoren van (over)belasting wordt aandacht geschonken aan overbelasting van gewrichten, pezen en lies. Tevens worden de gevolgen van (over)belasting van hart en brein belicht. Met sprekers als voetbaldokter Edwin Goedhart, hoogleraar sportgeneeskunde Hans Zwerver, voetbalpsycholoog Afke van der Wouw en velen meer belooft het een inspirerende en interessante dag te worden voor eenieder met interesse en/of betrokkenheid bij de voetbalmedische zorg.

Klik op deze link voor meer informatie over het voetbalmedisch symposium op 7 Maart 2018 te stadion Galgenwaard Utrecht. Vorig jaar was het symposium al weken van tevoren uitverkocht en ook nu gaan de inschrijvingen hard, dus zorg dat u er tijdig bij bent!