Vrijdag 14 augustus 2015

Versterk je enkel, voorkom blessures

Interventie (2010) voor sporters om te helpen enkelblessures te voorkomen. De interventie bestaat uit een trainersset voor volleybaltrainers bestaande uit 20 bewezen effectieve basisoefeningen op en naast een oefentol met een aantal variaties op elke basisoefening, oefenschema en informatie over brace en tape. En een apart oefenprogramma met 6 bewezen effectieve oefeningen voor sporters met een enkelblessure of zwakke enkel.
Interventie (2010) voor sporters om te helpen enkelblessures te voorkomen. Ontwikkeld door VeiligheidNL in samenwerking met Nevobo, KNVB en VSG

Interventie (2010) voor sporters om te helpen enkelblessures te voorkomen. De interventie bestaat uit een trainersset voor volleybaltrainers bestaande uit 20 bewezen effectieve basisoefeningen op en naast een oefentol met een aantal variaties op elke basisoefening, oefenschema en informatie over brace en tape. En een apart oefenprogramma met 6 bewezen effectieve oefeningen voor sporters met een enkelblessure of zwakke enkel. De trainersset voorziet de volleybaltrainer elke week van vier voorgeschreven oefeningen die als onderdeel van elke warming-up moeten worden uitgevoerd. Daarnaast is er voor voetbaltrainers het trainingsprogramma 'Voetbal Blessure Vrij' (DVD en internetfilmpjes) om blessures te helpen voorkomen. De interventie bevat verder diverse voorlichtingsmaterialen:- Uitvouwkaart 'Versterk je Enkel, voorkom enkelblessures' met illustraties, beschrijving, informatie over brace en tape en een oefenschema- App 'Versterk je Enkel, voorkom enkelblessures' met instructies en instructievideo's, informatie over brace en tape en een oefenschema- Website voorkomblessures.nl/enkel met instructies en instructievideo's, informatie over brace en tape en een oefenschema. De interventie is in juni 2012 door de erkenningscommissie van het Centrum Gezond Leven (CGL) erkent als 'waarschijnlijk effectief'! De interventie is ontwikkeld door VeiligheidNL in samenwerking met Nevobo, KNVB en VSG. Nvobo ondersteunt de interventie met kick off thema-avonden over nekelblessurepreventie. KNVB heeft het Voetbal Blessure Vrij trainingsprogramma onderdeel gemaakt van de opleiding aan trainers en coaches vanuit de KNVB academie. Via de kanalen van de KNVB en Nevobo zijn de materialen ook beschikbaar..