Woensdag 05 augustus 2015

Veiligheidsbarometer Sporters 2008-2011. Blessurepreventie: de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van sporters.

Het rapport "Veiligheidsbarometer Sporters 2008-2011; Blessurepreventie: de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van sporters" geeft informatie over de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van Nederlandse sporters in 2011. Er wordt een overzicht gegeven van de huidige stand van zaken en een vergelijking gemaakt met de situatie in 2008.
Een rapport over de stand van zaken van de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van sporters in 2011, gepubliceerd in 2011, met als doelgroep beleidsadviseurs en onderzoekers. Uitgegeven door VeiligheidNL.

Het rapport "Veiligheidsbarometer Sporters 2008-2011; Blessurepreventie: de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van sporters" geeft informatie over de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van Nederlandse sporters in 2011. Er wordt een overzicht gegeven van de huidige stand van zaken en een vergelijking gemaakt met de situatie in 2008. De informatie is verzameld met behulp van de methodiek van de veiligheidsbarometer, een surveyinstrument waarmee de veiligheidsbeleving en het veiligheidsgedrag van diverse doelgroepen sporters in kaart kan worden gebracht. Hiervoor zijn in 2011 iets meer dan 7.000 sporters ondervraagd die één van de volgende sporttakken beoefenden: veldvoetbal, zaalvoetbal, tennis, hockey, hardlopen, volleybal, wielrennen, mountainbiken, skiën, snowboarden, schaatsen en paardrijden. Het rapport geeft inzicht in de manier waarop sporters denken en handelen in relatie tot blessurepreventie en waar aanknopingspunten liggen voor de toekomst.