Donderdag 26 januari 2017

Uniek! Gratis sportartsconsult en spoed-MRI bij hamstringletsel

Academisch medisch centrum Amsterdam (AMC), Academic center for evidence based sports medicine (ACES), Amsterdam Collaboration on Health & Safety in Sports (ACHSS), NOC*NSF, De sportartsen groep, Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) en Philips Healthcare doen per 1 april 2016 een imaging studie voor sporters met een acute hamstringblessure. Hiervoor gebruiken zij een nieuwe MRI-techniek, waarvan u en uw sporter nu gratis gebruik kunnen maken. Maak nu gratis gebruik van een sportartsconsult en een spoed-MRI bij hamstringletsel!
Nieuwsbericht en oproep voor gratis sportartsconsult en spoed-MRI bij hamstringblessures ten behoeve van het hamstringonderzoek. Trefwoorden: MRI, hamstring, spierletsel, Diffusion Tensor Imaging, DTI.

Academisch medisch centrum Amsterdam (AMC), Academic center for evidence based sports medicine (ACES), Amsterdam Collaboration on Health & Safety in Sports (ACHSS), NOC*NSF, De sportartsen groep, Radiologisch Centrum voor Topsport (RCT) en Philips Healthcare doen per 1 april 2016 een imaging studie voor sporters met een acute hamstringblessure. Hiervoor gebruiken zij een nieuwe MRI-techniek, waarvan u en uw sporter nu gratis gebruik kunnen maken.

Maak nu gratis gebruik van een sportartsconsult en een spoed-MRI bij hamstringletsel!

Recidief hamstringblessures

Niet alleen komen hamstringblessures in de sport veel voor, ook krijgt 22-34% van de herstelde sporters een recidiefblessure. Hieruit kan geconcludeerd worden dat er een snelle return to sport is gemaakt. Om te onderzoeken of het moment van return to sport beter te bepalen is, onderzoekt het bovengenoemde team met behulp van een relatief nieuwe MRI-techniek of hiermee accurater kan worden vastgesteld wat het juiste moment is om weer te gaan sporten.

Diffusion Tensor Imaging (DTI)

De verwachting is dat met de speciale MRI-techniek, de 'Diffusion Tensor Imaging met fiber tractography' betere voorspellingen kunnen worden gedaan over de hersteltijd en het risico op recidiefblessures. Waar met de normale MRI alleen oedeem en heamatoom kunnen worden afgebeeld, kan met de nieuwe rechniek de schade op spiervezelniveau worden beoordeeld.

Bekijk de video over de implementatie van de innovatieve MRI-techniek bij hamstringblessures.

Gratis sportartsconsult en spoed-MRI!

Om het onderzoek te kunnen doen, wil het onderzoeksteam bij 100 sporters meerdere (minimaal 3) MRI scans uitvoeren tijdens de herstelfase na een hamstringblessure. Hiervoor hebben zij dus mensen nodig!

Oproep!

Heeft u een sporter van 18 jaar of ouder in uw praktijk met een hamstringblessure die minder dan 7 dagen oud is? Dan kan deze sporter een gratis consult bij de sportarts krijgen en een gratis MRI-traject in gaan. In overleg met de sporter kunnen we snel en zelfs in de avonduren de scans plannen. De MRI’s worden binnen 7 dagen na het hamstringletsel, na 2 weken en bij return to play gemaakt.

Contact

U kunt onderzoekster Jithsha Monte van het AMC 7 dagen per week, 24 uur per dag mailen en/of bellen voor het maken van een spoedafspraak via:

-       j.r.monte@amc.uva.nl

-       06-57542228

Meer informatie over het hamstringonderzoek en de betrokken sportartsen en instanties is te vinden op www.hamstringonderzoek.nl.

Gerelateerde informatie

-       Bekijk de video over de implementatie van een innovatieve MRI-techniek bij hamstringblessures;

-       Aspetar protocol voor herstel hamstringblessures; open acces protocol en instructievideo

-       Sportarts Guustaaf Reurink heeft een proefschrift geschreven over de behandeling van acute hamstringletsel bij sporters;

-       Lees meer over het hamstringonderzoek en de betrokken sportartsen en instanties.