Donderdag 24 november 2016

trAPP-studie: een nieuwe studie voor sporters met een enkel verzwikking

Enkel verzwikt? Doe mee met de trAPP-studie: Een onderzoek naar een betere behandeling voor een enkelverzwikking!

Een verzwikte enkel behoort tot de meest voorkomende letsels. In Nederland komen paar jaar ongeveer 680.000 nieuwe enkelblessures voor. Na het oplopen van een verzwikte enkel kunnen er restklachten blijven, zoals pijn of stijfheid. Daarnaast is de kans groot om binnen een jaar opnieuw een verzwikte enkel op te lopen.

De trAPP-studie is een onderzoek vanuit de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC en is een onderzoek naar een nieuwe behandeling voor patiënten met een verzwikte enkel in de vorm van een trainingsprogramma. Dit programma kan mogelijk een nieuwe enkelverzwikking en restklachten (zoals pijn, stijfheid en instabiliteit van de enkel) voorkomen.

Waarom dit onderzoek?
Met de uitkomst van dit onderzoek kunnen de onderzoekers huisartsen een beter advies geven over welke behandeling zij het beste kunnen voorschrijven aan patiënten met een verzwikte enkel om zo restklachten te voorkomen.

Wie kunnen er mee doen?

  • Patiënten die in de afgelopen 3 weken hun enkel verzwikt hebben en hiervoor de huisarts of huisartsenpost benaderd/bezocht hebben.
  • Patiënten tussen 14 en 65 jaar.

Wilt u mee doen met onze studie? Patiënten kunnen zich aanmelden via www.slhamsterdam.com/trapp. Na het aanmelden wordt zo snel mogelijk contact opgenomen met de patiënt.