Vrijdag 31 juli 2015

Sportmedische Praktijk - Een zeldzame oorzaak van ischialgie: een case report

Radiculaire pijnklachten in een extremiteit komen voor op het spreekuur van de sportarts en is bij de neuroloog de meest voorkomende reden voor verwijzing naar de polikliniek. Wanneer bij verdenking van een radiculair syndroom bij aanvullend onderzoek van de wervelkolom geen oorzaak voor de pijn wordt gevonden, dient verder functioneel (EMG) en nader beeldvormende diagnostiek te geschieden.
Casuïstiek, verschenen in Geneeskunde & Sport, 35, 6, 2002. Th. C. de Winter, A. Mosch, L.P.J. Cobben. Trefwoorden: compressieneuropathie, nervus ischiadicus, cyste, foramen ischiadicum, echografie

Radiculaire pijnklachten in een extremiteit komen voor op het spreekuur van de sportarts en is bij de neuroloog de meest voorkomende reden voor verwijzing naar de polikliniek. Wanneer bij verdenking van een radiculair syndroom bij aanvullend onderzoek van de wervelkolom geen oorzaak voor de pijn wordt gevonden, dient verder functioneel (EMG) en nader beeldvormende diagnostiek te geschieden. Zeker wanneer bij het EMGonderzoek perifeer neurogene afwijkingen worden aangetoond, kan gericht radiologisch onderzoek aangevraagd worden.