Dinsdag 04 juli 2017

Sportarts in opleiding Guus Reurink dingt mee naar BJSM Academy Award 2016-2017! Stem nu mee vóór 9 juli 2017!

Sportarts in opleiding Guus Reurink dingt met zijn proefschrift mee naar de BJSM PhD Acadamy Award 2016-2017. Samen met acht andere promovendi stuurde Reurink een samenvatting van zijn proefschrift in en maakt hiermee nu als enige Nederlandse promovendus en sportarts in opleiding kans op de award in twee categorieën. Stem nu vóór 9 juli 2017 mee voor de categorie People’s Choice Award!

De award

De BJSM wil met de PhD Academy Award jonge onderzoekers omarmen die met hun onderzoek betekenisvol werk doen voor de sportgeneeskunde. Volgens de BJSM is het van groot belang dat met innovatief onderzoek een bijdrage wordt geleverd aan de klinische uitvoering van het vak, zodat besluitvorming rondom en zorg aan patiënten, atleten, spelers en cliënten continu verbeterd zullen blijven.

De gezonden proefschriftsamenvattingen maken kans op:

  1. De BJSM Editor’s Choice Award en
  2. De BJSM People’s Choice Award.

Prijzen 

De winnaar in de categorie BJSM Editor’s Choice ontvangt een deelname aan het 2018 Football Medicine Strategies Conference in Barcelona met een plaats in het wetenschappelijk programma. De winnaar in de categorie BJSM People’s Choice mag uit een selectie topsportgeneeskunde/-wetenschapsboeken kiezen, waaronder ook de Clinical Sports Medicine van Brukner en Khan en het boek International Olympic Committee Sports Injury Prevention Handbook van Bahr en Engebretsen.

Managing acute hamstring injuries in athletes

Reurink maakt kans op de twee prijzen met een samenvatting van zijn proefschrift ‘Managing Acute Hamstring Injuries in Athletes’ (februari 2016). Reurink onderzocht 80 patiënten met een acute hamstringblessure. Daarin stonden twee aspecten centraal: de effectiviteit van plaatjes-rijk-plasma injecties op het herstel na een hamstringblessure en de waarde van MRI bij hamstringblessures bij het inschatten van de blessureduur of de kans op een recidief hamstringblessure. 

4 kernpunten

Voor de People’s Choice Award kan iedereen stemmen op de genomineerde proefschriften. Om een keus te kunnen maken, vroeg de BJSM elke genomineerde vier punten uit te lichten in de samenvatting van hun proefschrift:

  1.  Wat heb ik gedaan?
  2. Waarom heb ik het gedaan?
  3. Wat heb ik ontdekt?
  4. Wat zijn de belangrijkste praktische implicaties?

Lees de samenvatting van het proefschrift van Reurink.

Benieuwd naar waarom Guus Reurink denkt dat u het beste op hem kunt stemmen? Guus vertelt hier zelf over in het ‘why vote for my PhD video’.

Stem nu mee!

Iedereen kan van 3 tot en met 9 juli 2017 stemmen op het proefschrift dat in haar/zijn ogen het meest heeft opgeleverd. Dit proefschrift ontvangt de BJSM People’s Choice Award. De BJSM vraagt hierbij te letten op een viertal criteria:

  • Hoe origineel is het onderzoek?
  • Hoe innovatief is het onderzoek?
  • Hoe robuust zijn de gebruikte wetenschappelijke methoden?
  • Hoeveel impact heeft het onderzoek op de praktijk?

Stemmen kan via de volgende pagina. Hier zijn ook de andere acht genomineerden en proefschriftsamenvattingen te vinden, inclusiefmeer informatie over de awards. De winnaars worden in de week van 10 juli bekendgemaakt.