Dinsdag 06 september 2016

Richtlijn: 'Standpunt Belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij metabole diagnoses'

Op basis van de diagnoselijst/zorgproducten die voorkomen binnen de sportgeneeskunde is gekeken voor welke diagnoses/zorgproducten richtlijnen bestaan waarop de sportartsen kunnen terugvallen. In deze richtlijn is het standpunt ten aanzien van belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij metabole diagnoses geformuleerd, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan de criteria voor het belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies.
Richtlijn vanuit andere specialismen van toepassing verklaard op de sportgeneeskunde (2015). Trefwoorden: inspanning, diabetes, diabetes type 2, metabole diagnose,

De Vereniging voor Sportgeneeskunde publiceert diverse richtlijnen op haar website, waaronder richtlijnen die vanuit andere specialismen van toepassing zijn verklaard op de sportgeneeskunde. Op basis van de diagnoselijst/zorgproducten die voorkomen binnen de sportgeneeskunde is gekeken voor welke diagnoses/zorgproducten richtlijnen bestaan waarop de sportartsen kunnen terugvallen. In deze richtlijn is het standpunt ten aanzien van belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij metabole diagnoses geformuleerd, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan de criteria voor het belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies.

Inhoud Richtlijn: 

  • Inleiding
  • Standpunt
  • Overwegingen bij geldig verklaren voor sportgeneeskunde