Vrijdag 02 september 2016

Richtlijn ‘Bloeddruk in rust’

Deze richtlijn richt zich op het meten van de bloeddruk in rust als onderdeel van een sportmedisch onderzoek. Doel is deze meting als onderdeel van een sportmedisch onderzoek te standaardiseren met betrekking tot uitvoering en interpretatie. Daarbij is uitgegaan van bestaande evidence en consensus, waardoor een juiste, duidelijke en uniforme advisering en handelwijze mogelijk wordt gemaakt.
VSG Richtlijn, protocollen onderdelen sportmedisch onderzoek (2006). Trefwoorden: bloeddruk, hypertensie, verhoogde bloeddruk, arteriële bloeddruk, sfygmo-manometrische bloeddrukmeting, venues, maligne hypertensie

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) publiceert diverse richtlijnen op haar website, waaronder richtlijnen omtrent protocollen over onderdelen van sportmedische onderzoeken. Deze richtlijn richt zich op het meten van de bloeddruk in rust als onderdeel van een sportmedisch onderzoek. Doel is deze meting als onderdeel van een sportmedisch onderzoek te standaardiseren met betrekking tot uitvoering en interpretatie. Daarbij is uitgegaan van bestaande evidence en consensus, waardoor een juiste, duidelijke en uniforme advisering en handelwijze mogelijk wordt gemaakt. 

Inhoud richtlijn

  1. Algemeen
  2. Uitvoering van de meting
  3. Interpretatie
  4. Literatuur