Dinsdag 06 september 2016

Richtlijn 'Belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij cardiale diagnoses'

De richtlijn belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij cardiale diagnoses is een multidisciplinaire richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Op basis van de diagnoselijst/zorgproducten die voorkomen binnen de sportgeneeskunde is gekeken voor welke diagnoses/zorgproducten richtlijnen bestaan waarop de sportartsen kunnen terugvallen.
Richtlijnen vanuit andere specialismen van toepassing verklaard op de sportgeneeskunde (2015). Trefwoorden: cardiologie, belastbaarheidsonderzoek, inspanningsadvies.

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) publiceert diverse richtlijnen op haar website, waaronder richtlijnen die vanuit andere specialismen van toepassing zijn verklaard op de sportgeneeskunde. De richtlijn belastbaarheidsonderzoek en inspanningsadvies bij cardiale diagnoses is een multidisciplinaire richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). Op basis van de diagnoselijst/zorgproducten die voorkomen binnen de sportgeneeskunde is gekeken voor welke diagnoses/zorgproducten richtlijnen bestaan waarop de sportartsen kunnen terugvallen.

Inhoud Richtlijn: 

  • Inleiding
  • Richtlijn
  • Overwegingen bij geldig verklaren voor sportgeneeskunde