Maandag 10 augustus 2015

Recente ontwikkelingen in de behandeling van chronische tendinopathieën

Het laatste decennium zijn er veel publicaties verschenen over behandeling van tendinopathieën. In dit artikel worden de nieuwste ontwikkelingen kritisch besproken. Overzichtelijk wordt ingegaan op het effect van excentrische oefentherapie, polidocanol-injecties, glyceryl-trinitraat-pleisters en aprotinine-injecties bij verschillende lokalisaties, zoals de achillespees, de patellapees, de supraspinatuspees en de polsextensoren.
Overzicht, verschenen in Geneeskunde & Sport 39, 3, juni 2006. R.J. de Vos, A. Weir, J.L. Tol Trefwoorden: achillestendinopathie, patellapees, supraspinatuspees, tennisarm, glyceryl-trinitraat, polidocanol, aprotinine

Het laatste decennium zijn er veel publicaties verschenen over behandeling van tendinopathieën. In dit artikel worden de nieuwste ontwikkelingen kritisch besproken. Overzichtelijk wordt ingegaan op het effect van excentrische oefentherapie, polidocanol-injecties, glyceryl-trinitraat-pleisters en aprotinine-injecties bij verschillende lokalisaties, zoals de achillespees, de patellapees, de supraspinatuspees en de polsextensoren. Van de behandelde therapieën worden mogelijke werkingsmechanismen bediscussieerd. Tot slot bespreken de auteurs de consequenties voor de behandelend arts.