Donderdag 01 april 2021

Project ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’ - wat houdt dat in?

Team Thermo Tokyo: Maria Hopman, Thijs Eijsvogels en Yannick de Korte

De Olympische Spelen van Tokio worden extremer dan ooit. Het warme en vochtige klimaat belemmert sporters om een goede sportprestatie neer te zetten en verhoogt het risico op hitte gerelateerde gezondheidsproblemen. In het project ‘Thermo Tokyo: Beat the Heat’ werken onderzoekers, topsporters en bedrijven samen met het gezamenlijke doel: Hoe kunnen Nederlandse topsporters zich het beste voorbereiden om een maximale en veilige sportprestatie te leveren in het warme en vochtige klimaat tijdens de Olympische en Paralympische Zomerspelen van 2020 in Tokio? Hiervoor hebben we verschillende onderzoeken uitgevoerd.

Wil je weten hoe TeamNL reageert op de hitte van Tokio 2020 en een inkijkje krijgen in hoe wij als wetenschappers TeamNL atleten hebben kunnen helpen in hun missie voor een optimale voorbereiding op de hitte tijdens de Olympische spelen van Tokio? Schrijf je in voor de wetenschappelijke avond Sport en Warmte van de Vereniging voor Sportgeneeskunde op 13 april 2021.

Er is al veel geschreven over dit project. Zie voor een overzicht van alle mediamomenten de website https://www.radboudumc.nl/onderzoeksprojecten/thermo-tokyo