Vrijdag 21 augustus 2015

Preventie van sportblessures: wat werkt?

Het artikel "Preventie van sportblessures: wat werkt?" geeft een overzicht van de effectiviteit van blessurepreventieve maatregelen. Het gaat om maatregelen die gebruikt kunnen worden in meerdere sporttakken en die door sporters en trainers zelf genomen kunnen worden. Op basis van literatuuronderzoek en de mening van experts is een driedeling gemaakt in de
Een artikel met een overzicht van de effectiviteit van blessurepreventieve maatregelen. Eerdere publicatie: Vriend, I., Kloet, S. (2010). Preventie van sportblessures:wat werkt? Sportgericht 64 (4): 31-35. De doelgroep betreft sporters, trainers en behandelaars van sportblessures.

Het artikel "Preventie van sportblessures: wat werkt?" geeft een overzicht van de effectiviteit van blessurepreventieve maatregelen. Het gaat om maatregelen die gebruikt kunnen worden in meerdere sporttakken en die door sporters en trainers zelf genomen kunnen worden. Op basis van literatuuronderzoek en de mening van experts is een driedeling gemaakt in de effectiviteit van preventieve maatregelen (bewezen effectief, waarschijnlijk effectief en effectiviteit onbekend) en zijn aanbevelingen gedaan voor het gebruik ervan. Een aantal preventieve maatregelen blijken grondig onderzocht te zijn, andere maatregelen niet of beperkt. Aanvullend onderzoek naar de effectiviteit van interventies en de toepassing in de praktijk, is gewenst.