Vrijdag 14 februari 2020

Nieuwe hoofdredacteur Sport & Geneeskunde

Dr. Robbart van Linschoten (1961) is de nieuwe hoofdredacteur van Sport & Geneeskunde. Hij volgt hiermee Dr. Suzan de Jonge op.

Nieuwe hoofdredacteur Sport & Geneeskunde

Met trots presenteren we Dr. Robbart van Linschoten (1961) als nieuwe hoofdredacteur van Sport & Geneeskunde. Hij volgt hiermee Dr. Suzan de Jonge op. De nieuwe hoofdredacteur behoeft voor het vakgebied weinig introductie, vanwege zijn enorme staat van dienst.

Van Linschoten rondde zijn studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit af in 1987, kreeg zijn registratie als sportarts in 1993 en promoveerde met zijn proefschrift over ‘Patellofemoral Pain Syndrome and Exercise Therapy’ in 2012.

Naast zijn voormalige functies als teamarts en bondsarts KNZB, teamarts FC Dordrecht en clubarts Feyenoord en ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest als sportarts op het SMA Rotterdam, vertrok Dr. Robbart van Linschoten als eerste Nederlandse sportarts naar Doha, Qatar. Hier was hij ruim 6 jaar werkzaam was als assistent professor aan Weill Cornell Medical College-Qatar en als Sports Medicine Consultant in het Aspetar Hospital.

Van Linschoten was bestuurslid van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) tussen 1992 - 2004, voorzitter van het NIOS van 2010 - 2017, werd erkend als Lid van Verdienste VSG in 2011 en is sinds 2013 lid van het wetenschappelijk comité IOC-Advance Team Physician Course.

Publiceren, doceren en kennisdelen zit in het DNA van Dr. van Linschoten. Over de functie van hoofdredacteur van Sport & Geneeskunde hoefde hij dan ook niet lang na te denken.

Een prachtige functie bij een wetenschappelijk tijdschrift dat al meer dan een halve eeuw leidend is in het Nederlandse taalgebied. Daarnaast - in het huidige digitale medialandschap - een geweldige uitdaging om (internationale) sportmedische kennis te ontsluiten, in verschillende vormen te delen en onder de aandacht te brengen bij alle beroepsbeoefenaren die werkzaam zijn op het snijvlak van sport, bewegen en gezondheid, aldus de kersverse hoofdredacteur.

De eerstvolgende editie van Sport & Geneeskunde onder regie van Dr. Robbart van Linschoten verschijnt eind maart 2020.