Maandag 03 augustus 2015

Medial instability of the elbow joint

Dit proefschrift betreft mediale of valgus instabiliteit van het ellebooggewricht. De kans dat een patiƫnt met dit type elleboog instabiliteit niet gediagnosticeerd wordt is hoog.

Dit proefschrift gaat over mediale of valgus instabiliteit van het ellebooggewricht. De kans dat een patiënt met dit type elleboog instabiliteit niet gediagnosticeerd wordt is hoog. De meeste kinematica van het ellebooggewricht, met een insufficiëntie mediaal collateraal ligament (MCL), is nog steeds onduidelijk op dit moment. Diepgaande kennis en begrip van de biomechanica van een elleboog met mediale insufficiëntie in vergelijking tot een onaangedane elleboog is essentieel voor een goede diagnose en management van acute en chronische elleboog instabiliteit.

Het doel van dit proefschrift is:

  • Ten eerste, verbetering van de diagnose criteria voor mediale instabiliteit van het elleboog gewricht, voor zowel fysieke als radiologisch onderzoek.
  • Ten tweede, detectie en beschrijving van specifieke subgroepen in de algemene populatie waarin de incidentie van mediale instabiliteit hoog is.
  • Ten derde, de consequenties beschrijven van langdurige mediale instabiliteit van het elleboog gewricht en een overzicht te geven van de behandelopties voor mediale instabiliteit van het elleboog.

Wilt u dit item inzien? Stuur een mail naar vsg@sportgeneeskunde.com.