Zondag 16 januari 2022
Een enkeldistorsie is een van de meest voorkomende sportletsels. Dit letsel kan ook op langere termijn gevolgen hebben zoals chronische instabiliteit en artrose. Naast lichamelijke gevolgen kan een enkeldistorsie ook een belangrijke economische impact hebben. De meest geschikte kinesitherapeutische behandelstrategie om te voorkomen dat er opnieuw een enkeldistorsie gebeurt of chronische enkelinstabiliteit ontwikkeld wordt, is momenteel onvoldoende bekend.
Daarom is het doel van ons project om te onderzoeken welke factoren geassocieerd zijn met verhoogde kans op volledig herstel na enkeldistorsie, en welke factoren een verhoogde kans op een terugkerende enkelverstuiking of chronische instabiliteit voorspellen bij sporters.
Daarom zouden wij graag uw medewerking vragen in dit doctoraatsonderzoek. In eerste instantie willen we de haalbaarheid van het vooropgestelde onderzoeksprotocol nagaan, waarbij enkel klinisch toepasbare testen uitgevoerd worden, zodat we dit kunnen optimaliseren voor de hier opvolgende grootschalige, prospectieve studie.
Concreet zoeken we voor deze haalbaarheidsstudie atleten tussen de 18 en 55 jaar die een acute enkeldistorsie hebben opgelopen, zo snel mogelijk na het moment van de distorsie, en waarbij de vorige distorsie minstens een jaar geleden is.
Deze atleten zullen op drie momenten getest worden:
Alle testen kunnen op locatie van de deelnemer afgenomen worden.
Deze studie werd goedgekeurd door de commissie medische ethiek van het UZA/UAntwerpen. Alle gegevens zullen gepseudonimiseerd verzameld worden en alle deelnemers zullen hun resultaten kunnen inkijken. Deelnemers zullen ook een uitgewerkt voortgangsrapport krijgen na hun deelname. Deelnemers kunnen ook te allen tijde hun deelname aan de studie stop te zetten. Deelname aan de studie is volledig gratis.
Potentiële deelnemers kunnen contact nemen via de volgende gegevens: jente.wagemans@uantwerpen.be; GSM: +32473293079.
Ook voor meer informatie over deze haalbaarheidsstudie of de daarop volgende studies in dit doctoraatsonderzoek kan u ons altijd contacteren of onze webpagina bezoeken: https://www.anklesprainresearch.be.
Wij hopen alvast op uw enthousiaste medewerking.
Met vriendelijke groeten,
Namens het hele onderzoeksteam,