Woensdag 02 augustus 2017

Hoger blessurerisico bij (prof)voetballers op kunstgras? Nee!

Kunstgras, voetbal en blessures. Een woordcombinatie die de laatste tijd zorgt voor veel discussie. Zorgt kunstgras nu wel of niet voor meer blessures in het (prof)voetbal dan natuurgras? Internationale studies tonen geen verschil aan in blessureincidentie. Nederlands onderzoek brengt helemaal ander licht op de discussie: niet kunstgras, maar natuurgras zorgt voor meer blessures aan de onderste extremiteiten bij volwassen voetballers dan kunstgras! Lees het onderzoeksrapport van de kennisbank sport en bewegen van Veiligheid.nl, waaraan ook sportarts Edwin Goedhart meeschreef en lees over blessureincidentie, maar ook over de invloed van het soort gras op het voetbalspel.
Nieuwsbericht rondom een Nederlands onderzoeksrapport naar kunstgras in het (prof)voetbal en blessureincidentie, 02-08-2017. Trefwoorden: voetbal, kunstgras, natuurgras, onderste extremiteiten, voorstekruisband, pees, pezen.

Kunstgras, voetbal en blessures. Een woordcombinatie die de laatste tijd zorgt voor veel discussie in het Nederlandse profvoetbal. Zorgt kunstgras nu wel of niet voor meer blessures in het (prof)voetbal dan natuurgras? Internationale studies tonen geen verschil aan in blessureincidentie. Nederlands onderzoek brengt helemaal een ander licht op de discussie: niet kunstgras, maar natuurgras zorgt voor meer blessures aan de onderste extremiteiten bij volwassen voetballers dan kunstgras!

Lees het onderzoeksrapport van de kennisbank sport en bewegen van Veiligheid.nl, waaraan ook sportarts Edwin Goedhart meeschreef en lees over blessureincidentie, maar ook over de invloed van het soort gras op het voetbalspel.