Vrijdag 14 augustus 2015

Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel.

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht. Van fietsuitrusting naar doelgerichte training, van verantwoorde voeding naar de juiste ‘mindset’ en als afsluiting praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning is te vinden. Het boekje is de beste ‘bijsluiter’ voor elke wielrenner die een prestatie wil (gaan) neerzetten.
Het boekje ‘Hoe Bereid ik me voor’ (2012) is een handleiding voor wielrenners en fietsers, ter voorbereiding op prestatietochten. Uitgave van Vereniging voor Sportgeneeskunde. Evidence Based informatie. Voorlichtingsmateriaal en zelfmanagementtool.

Experts van naam en faam hebben een complete handleiding uitgebracht om wielrenners te helpen goed voorbereid aan een tocht te verschijnen. 

Wielrennen is booming! Met 1.4 miljoen fietsfanaten staat wielrennen in de top-3 van populairste sporten in Nederland. Mede door de komst van lange en zware fietstochten zoals ‘Alpe d’Huzes’ en ‘Tour for Life’ beginnen steeds meer mensen met wielrennen. Niet alleen ervaren wielrenners, maar ook de minder ervaren wielrenner wil graag een tandje harder trappen om grenzen te verleggen en geld binnen te halen voor het goede doel.

Maar hoe weten wielrenners hoe ze goed voorbereid aan de start moeten verschijnen van een tocht. Op internet is natuurlijk veel informatie te vinden, maar juist door deze overvloed aan informatie zien veel wielrenners door de bomen het bos niet meer. Daar komt met de handleiding verandering in. 

Sportzorg.nl, de voorlichtingssite van de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van wielrennen informatie verzameld waarin alle facetten van de voorbereiding op prestatietochten aan bod komen. De groep experts bestaat uit sportartsen, mental coaches, wielrenners van diverse niveaus, bewegingswetenschappers en trainers/coaches. Daarnaast zijn belangrijke partijen als de KNWUNTFU en VeiligheidNL bij de groep betrokken. Wetenschappelijk onderzoek is verzameld en vertaald naar begrijpelijke en betrouwbare informatie voor wielrenners. Resultaat is het boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel”.

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht. Van fietsuitrusting naar doelgerichte training, van verantwoorde voeding naar de juiste ‘mindset’ en als afsluiting praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning is te vinden.
Het boekje is de beste ‘bijsluiter’ voor elke wielrenner die een prestatie wil (gaan) neerzetten.