Dinsdag 14 maart 2017

Hamstring Injury Prevention in Soccer

Het doel van dit proefschrift was om preventieve maatregelen voor hamstringblessures in het voetbal te onderzoeken. Voetbal is wereldwijd de populairste sport en regelmatig voetballen leidt tot positieve gezondheidseffecten door versterking van kracht, uithoudingsvermogen en het neuromusculaire systeem. Deze gezondheidswinst wordt echter deels belemmerd door de vele blessures, en hamstringblessures zijn daarbij de meest voorkomende spierblessure. Hamstringblessures leiden tot persoonlijk leed voor de geblesseerde speler, medische kosten, werkverzuim, en slechtere teamprestaties. Ondanks grote inspanningen om het aantal hamstringblessures in het voetbal terug te dringen, is het aantal hamstringblessures in de afgelopen 30 jaar niet verminderd. Onderzoek naar preventieve maatregelen voor hamstringblessures in het voetbal blijft noodzakelijk om het aantal hamstringblessures terug te dringen.

Het doel van dit proefschrift was om preventieve maatregelen voor hamstringblessures in het voetbal te onderzoeken. Voetbal is wereldwijd de populairste sport en regelmatig
voetballen leidt tot positieve gezondheidseffecten door versterking van kracht, uithoudingsvermogen en het neuromusculaire systeem. Deze gezondheidswinst wordt echter deels belemmerd door de vele blessures, en hamstringblessures zijn daarbij de meest voorkomende spierblessure. Hamstringblessures leiden tot persoonlijk leed voor de geblesseerde speler, medische kosten, werkverzuim, en slechtere teamprestaties. Ondanks grote inspanningen om het aantal hamstringblessures in het voetbal terug te dringen, is het aantal hamstringblessures in de afgelopen 30 jaar niet verminderd. Onderzoek naar preventieve maatregelen voor hamstringblessures in het voetbal blijft noodzakelijk om het aantal hamstringblessures terug te dringen.

Klik hier om dit proefschrift in te zien (PDF)