Maandag 07 september 2015

Film – Enkeloefening: éénbenige balansoefening

Het filmpje met de oefening voor de enkel: éénbenige balansoefening (2010) is een spierversterkende oefening voor de sporter. Uitgave van Sportzorg in samenwerking met VeiligheidNL. Evidence based. Ook te gebruiken in combinatie met de andere oefeningen als oefenprogramma. oefeningen, spierversterkende, zelfmanagement, preventie

Sportzorg heeft in samenwerking met VeiligheidNL 31 filmpjes ontwikkeld met spierversterkende oefeningen. De filmpjes worden veelvuldig ingezet in de voorlichting voor sporters. De inhoud is evidence based vastgesteld, na wetenschappelijk onderzoek. Door consequent oefeningen te doen waarmee je de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel traint, ben je minder vatbaar voor blessures. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures. Daarnaast zul je ook meer kracht kunnen ontwikkelen om bijvoorbeeld de bal weg te schieten. Bij zwakke enkels of eerdere enkelblessures is het belangrijk dat er extra spierversterkende oefeningen worden uitgevoerd.

Dit filmpje is 1 oefening van de 6 beschikbare filmpjes met enkeloefeningen, tevens zijn er filmpjes beschikbaar met spierversterkende oefeningen voor de romp en beenspieren.