Maandag 07 september 2015

Film - Beenspieroefening: springen over een lijn

Het filmpje met de oefening voor de beenspieren: springen over een lijn (2010) is een spierversterkende oefening voor de sporter. Uitgave van Sportzorg in samenwerking met VeiligheidNL. Evidence based. oefeningen, spierversterkende, zelfmanagement, preventie

Sportzorg heeft in samenwerking met VeiligheidNL 31 filmpjes ontwikkeld met spierversterkende oefeningen. De filmpjes worden veelvuldig ingezet in de voorlichting voor sporters. De inhoud is evidence based vastgesteld, na wetenschappelijk onderzoek. Door consequent oefeningen te doen waarmee je de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel traint, ben je minder vatbaar voor blessures. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures. Daarnaast zul je ook meer kracht kunnen ontwikkelen om bijvoorbeeld de bal weg te schieten.

Dit filmpje is 1 van de 10 beschikbare filmpjes met beenspieroefeningen.  Tevens zijn er filmpjes beschikbaar met spierversterkende oefeningen voor de enkel (ook met oefenschema) en corestability (rompstabiliteit).