Maandag 06 juli 2015

Effectiveness of physical activity promotion; the case of general practice

Dit proefschrift beschrijft de resultaten van een onderzoek naar het programma PACE om lichamelijke activiteit te bevorderen.

Er zijn verschillende manieren waarop je mensen kunt stimuleren om lichamelijk actiever te worden. Zo kun je gebruik maken van verschillende ingangen (bijv. via de media, scholen, werk of gezondheidszorg), theorieën (theorie van gepland gedrag of het transtheoretische model) en benaderingswijzen (bijv. via telefoon, post of internet).

Dit proefschrift beschrijft de resultaten van een onderzoek naar een programma om lichamelijke activiteit te bevorderen. Dit programma is toegepast door de huisartsen en is gebaseerd op het transtheoretische model (ook model van de fase van gedragsverandering genoemd). Dit programma, PACE (Physician - based Assessment and Counceling for Exercise), is ontwikkeld in Amerika. De resultaten van een vooronderzoek naar dit programma waren erg positief: het programma bleek zowel effectief  als uitvoerbaar in de eerstelijns gezondheidszorg in Amerika. Het belangrijkste doel van dit proefschrift was het beschrijven van de haalbaarheid en de effectiviteit van het PACE- programma in de Nederlandse huisartsenpraktijk .

  • Wilt u dit item inzien? Stuur een mail naar vsg@sportgeneeskunde.com