Vrijdag 20 november 2020

Duurzaam Presteren 2020

In één dag bijgepraat over duurzaam presteren Duurzaam Presteren 2020 Met trots presenteren wij het tweede jaarcongres Duurzaam Presteren op vrijdag 20 november 2020 in Woerden. Opnieuw verzamelen prestatie- en herstelexperts uit de sport, de zorg en het bedrijfsleven zich. Wat is bijvoorbeeld het effect van het chronische slaaptekort van onze samenleving op ons functioneren? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er op het gebied van de beïnvloeding van onze biologische klok om beter te kunnen presteren? Welke interventies en wearables zijn succesvol?

In één dag bijgepraat over duurzaam presteren

Duurzaam Presteren 2020
Met trots presenteren wij het tweede jaarcongres Duurzaam Presteren op vrijdag 20 november 2020 in Woerden. Opnieuw verzamelen prestatie- en herstelexperts uit de sport, de zorg en het bedrijfsleven zich. Wat is bijvoorbeeld het effect van het chronische slaaptekort van onze samenleving op ons functioneren? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er op het gebied van de beïnvloeding van onze biologische klok om beter te kunnen presteren? Welke interventies en wearables zijn succesvol?

Het vermogen om goed te kunnen herstellen is in de (top)sport al lang geaccepteerd als belangrijke succesfactor voor duurzame prestaties. Ook binnen de zorg en het bedrijfsleven zijn inmiddels de nodige ervaringen opgedaan met interventies rondom slaap, optimaal herstel en duurzame inzetbaarheid.

Alleen hoe doe je dit? Hoe zet je bijvoorbeeld je biologische klok gelijk zonder dat deze bezwijkt onder de druk van onze 24-uurs economie? Wat is nu precies de rol van slaap, licht en voeding? Welke wearables zijn in de topsport inmiddels gemeengoed en kunnen ook in andere sectoren worden ingezet voor optimaal herstel?

Internationale bijdrage
Tiina Hoffman, een erkende inspanningsfysioloog uit Finland, deelt haar kennis op het gebied van stress en herstel binnen het bedrijfsleven en de sport. Welke resultaten zijn te behalen door het verzamelen en analyseren van persoonlijke hartslagdata op het gebied van stress, bewegen, herstel en presteren? Kan dit de ingang zijn voor succesvolle stressreductie en verbeterde fysieke en mentale gezondheid?

Sessies naar keuze
Het congresprogramma biedt een combinatie van inspirerende en verhelderende keynote lezingen én verdiepende sessies in kleine groepen. Tijdens de sessie neemt een praktijkdeskundige je mee in zijn of haar ervaringen. Denk aan thema's als:
. beter slapen in de (nabije) toekomst
. fit worden en blijven voor vrouwen
. wearables en herstel in de topsport
. fitter door de nacht (powernap, voeding & lichtbril)
. stress en herstel monitoring
. voeding als medicijn

Doelgroep
Het jaarcongres Duurzaam Presteren in sport, zorg en bedrijfsleven is bedoeld voor iedere professional actief op de gebieden van stress, slaap, herstel & biologische klok binnen de sport, de zorg en/of het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld HR-managers, trainers, coaches, fysiotherapeuten, leefstijldeskundigen, vitaliteitscoaches, huisartsen, bedrijfsartsen, sportartsen, medisch specialisten, bewegingswetenschappers, onderzoekers of docenten. Voor diverse doelgroepen is accreditatie aangevraagd.