Donderdag 29 oktober 2020

De coach en het (jonge) sportersbrein

Jaarcongres Wetenschap voor de sportpraktijk: De coach en het (jonge) sportersbrein. Het terrein van het brein is complex, ook voor sporters en coaches. Er wordt jaarlijks veel onderzoek verricht naar het sportersbrein en de uitkomsten daarvan hebben grote relevantie voor alle sport(zorg)professionals. Om die reden organiseren TopsportTopics en NLcoach op vrijdag 20 november een uniek hybride congres rond dit thema. Die dag bespreken vier experts de uitkomsten van een aantal actuele onderzoeken. In korte lezingen praten zij je in twee uur bij over onder andere prestatiedrang vs mentaal welzijn, omgaan met tegenslag en herstel van je brein. Ook krijg je de laatste inzichten over hersenschudding en de risico’s daarvan voor de langere termijn.

Op vrijdag 20 november 2020 organiseren NLCOACH en TopsportTopics een uniek hybride congres. In Woerden brengen we een aantal vooraanstaande sprekers samen, die je meenemen in de wereld van het sportersbrein. Het zijn professionals met een sterke verbinding naar en ervaring in de praktijk. Met elkaar en met jou bespreken ze diverse (mentale) aspecten van het brein in relatie tot recente bevindingen uit de wetenschap.

Doelgroep
Het congres brengt coaches, trainers, embedded scientists, wetenschappers en sportzorgprofessionals samen. Wat kunnen we van elkaar leren als het gaat om het sportersbrein?

Live of online
Op de locatie is gegeven de aangescherpte coronamaatregelen plaats voor zo'n 25 personen. Aanwezigheid ter plekke geeft je de kans mee te praten en met de experts gedurende het programma en na afloop van gedachten te wisselen. Uiteraard nemen we ter plekke alle richtlijnen (1,5meter, handgel etc) in acht. Liever vanaf je eigen werkplek alles volgen? Dan zijn er uiteraard geen beperkingen voor wat betreft het aantal deelnemers. 

Programma
Vrijdag 20 november 2020

15:30 - 16:00 uur
Ontvangst met koffie/thee of online inschakelen

16:00 - 16:10 uur
Welkom
Cees Vervoorn, manager Toegepaste Wetenschap, Kenniscentrum Sport en Bewegen

16:10 - 16:30 uur
Sport en hersenschudding – risico’s voor korte en lange termijn
Vincent Gouttebarge, UMC Amsterdam

16:30 - 16:50 uur
Omgaan met tegenslag: herstel je brein
Afke van de Wouw, performance coach

16:50 - 17:00 uur
Vragen

17:00 - 17:15 uur
Korte pauze

17:15 - 17:35 uur
Selecteren van sporttalenten - Hoe kunnen wij prestaties beter voorspellen?
Ruud den Hartigh, Universitair Hoofddocent Talentontwikkeling & Creativiteit, RUG

17:35 - 17:55 uur
Betere balans tussen prestatiedrang en (mentaal) welzijn - ervaringen in het turnen
Froukje Smits, Hogeschool Utrecht

17:55 - 18:10 uur
Vragen en afsluiting

18:10 - 18:30 uur
Napraten (live / online)

Meer informatie en inschrijven: