Dinsdag 19 juni 2018

Cursus Aanvullende waarde van beeldvormende technieken bij klachten van de pols – hand

Op donderdag 27 september wordt in Bilthoven de cursus Aanvullende waarde van beeldvormende technieken bij klachten van de pols – hand gehouden.
Inschrijving is geopend voor cursus Aanvullende waarde van beeldvormende technieken bij klachten van de pols – hand

De sportgeneeskunde heeft zich in het laatste decennia steeds meer ontwikkeld in de richting van een klinisch specialisme met het heugelijke feit de erkenning als geneeskundig specialisme per 1 juli 2014! Het is voor de huidige sportarts / aios sportgeneeskunde essentieel een goed inzicht te hebben in de (on-)mogelijkheden van beeldvormende technieken bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en wat de indicatie respectievelijk de meerwaarde is om deze bij een bepaalde klacht aan te vragen. Daarom wordt jaarlijks een cursus georganiseerd waarin een verdieping gegeven wordt op de kennis die in de praktijk van de opleiding wordt opgedaan. Bij deze cursus zal veel ruimte geboden worden voor interactie met de docenten. Dit jaar wordt de cursus ingevuld aan de hand van casuïstiek van de pols - hand.

De docent van deze cursus is Liesbeth Lim, een gerenommeerde sportarts die met Milko de Jonge, een van de sportradiologen waar zij in haar praktijksetting mee samenwerkt, deze cursus zal verzorgen. Bij de invulling van deze cursus worden de cursisten nadrukkelijk uitgenodigd tot interactie.

De bijeenkomst wordt gehouden in Bilthoven en is geaccrediteerd voor sportartsen en huisartsen voor 3 uur. Er is ook accreditatie aangevraagd voor MSK-artsen aangevraagd bij de RAMG. De kosten voor deze cursus bedragen, inclusief hand-outs en koffie/thee/broodjes, € 225,-.

 Bekijk alle informatie en het programma en schrijf u in.