Woensdag 07 februari 2018

Congres Optimaal Herstel toegepast in de sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven

Dit voorjaar vindt een uniek congres plaats rond het thema herstel. Zowel in de topsport als het bedrijfsleven staat presteren centraal en worden er steeds hogere eisen gesteld. Tegelijkertijd zien we een toename in burn-out klachten, blessures en overtraining wanneer er alleen wordt gefocust op het prestatie moment.

Een essentiële voorwaarde voor duurzame gezondheid en prestatie is adequaat herstel. Dit geldt voor zowel de coach, de (revaliderende) sporter als de werknemer, die allen op hun eigen manier steeds meer stress ervaren.
Tot nu toe wordt bij herstelbevordering vooral gekeken naar het fysiologisch herstel. Tijdens presteren en revalideren spelen echter ook (positieve en negatieve) gedachten en emoties een rol. Daar wordt nog nauwelijks aandacht aan besteed. Om die reden staat dit congres vooral in het teken van de psychologische kant van herstel. Hoe kun je hier als sporter, coach, (para)medicus en HR manager actief aan bijdragen? Deskundigen uit de praktijk zullen antwoord geven op deze vraag vanuit hun expertise en ervaring.

Tijdens dit congres op vrijdag 6 april 2018 in Zeistonder leiding van Humberto Tan, wordt het thema herstel vanuit verschillende werk- en leefgebieden toegelicht en worden de laatste innovatieve ontwikkelingen besproken. Daarnaast is er ook gelegenheid om deze nieuwe ontwikkelingen zelf te ervaren. Centraal staat: 

‘Effectiever herstel met als doel betere prestaties en minder
kans op blessures, overtraining en burn-out.’

Schrijf je voor vrijdag 2 maart in, dan geldt er een vroegboektarief van € 125,- in plaats van € 155,-. Wees er dus snel bij! 

Boeiende sessies

Na het plenaire gedeelte kan er door de deelnemers een keuze worden gemaakt tussen sport, gezondheidszorg en bedrijfsleven. Hieronder vind je een korte beschrijving daarvan. Klik hier voor het gedetaileerde programma en een overzicht van de sessies.

Herstel in sport
Met welke nieuwe technologieën kun je de spanning van een sporter meten? Welke ontspannings- en visualisatie oefeningen kun je doen om spanning te verlagen? En hoe bevorder je fysiologisch en psychisch herstel? Ervaar wat bijvoorbeeld -110 graden celcius met jouw lichaam doet!  

Herstel in gezondheidszorg
Wat is het effect van visualisatie op het revalidatieproces? Wat zijn de ervaringen met visualisatie als onderdeel van het revalidatieproces? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeksresultaten van visualisatie in combinatie met nieuwe ontwikkelingen van complementaire zorg in de gezondheidszorg? Ervaar de kracht van visualisatie en ontspanning ter bevordering van herstel.

Herstel in bedrijfsleven
Wat zijn de parallellen tussen (top)sport en de werkvloer? En wat zijn de verschillen? Met het uitgangspunt ‘Werken is topsport?!’ staan we stil bij stress, vitaliteit en het boosten van je performance in deze sessie. Ervaar wat een slaaptekort met jouw prestaties doet!

Doelgroep

Het congres is met name bedoeld voor sporters, trainers, coaches, fysiotherapeuten, (sport)artsen, andere professionals in de (sport)zorgketen, vitaliteitscoaches en HR-medewerkers. Uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom! We hebben plaats voor maximaal 200 bezoekers.

 Inschrijven en meer informatie op: www.aanmelder.nl/congres-herstel