Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Springersknie

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op chronische blessure ter plaatse van de aanhechting van de kniepees aan de onderkant van de knieschijf. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een doorsnee springersknie. De oefeningen kunnen gebruikt w
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij een springersknie. Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & NVFS. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op chronische blessure ter plaatse van de aanhechting van de kniepees aan de onderkant van de knieschijf. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht, coördinatie en lenigheid verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen.  Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een doorsnee springersknie. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Het behandelblok bevat ook een schema met de opbouw voor de oefeningen, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verzwaring, duur en frequentie van uitvoering. De uitvoering is het liefst 3 tot 5 keer daags, maar minimaal 2 keer per dag.

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken