Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Rug, bil en/of been als gevolg van een SI-blokkade

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op klachten in rug, bil en/of been als gevolg van stoornissen in het sacro-iliacaal-gewricht (bekken). Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een blokkade of verwringing. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens dienen de oefeningen om recidive te voorkomen. Het behandelblok bevat ook een schema met de opbouw voor de oefenin
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij een blessure aan de rug, been of bil. Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & Zilveren Kruis. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op klachten in rug, bil en/of been als gevolg van stoornissen in het sacro-iliacaal-gewricht (bekken). Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een blokkade of verwringing. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens dienen de oefeningen om recidive te voorkomen. Het behandelblok bevat ook een schema met de opbouw voor de oefeningen, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verzwaring, duur en frequentie van uitvoering. De uitvoering is het liefst 3 tot 5 keer daags, maar minimaal 2 keer per dag.

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken