Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Liesblessure dijbeenspier

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op chronische blessures aan de binnenkant van de lies (aanvoerende dijbeenspieren). Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en beweeglijkheid in de liesstreek verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een doorsnee liesblessure. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogram
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij een blessure in de liesstreek. Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & NVFS. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat in op chronische blessures aan de binnenkant van de lies (aanvoerende dijbeenspieren). Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en beweeglijkheid in de liesstreek verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen.  Er wordt bij de oefeningen uitgegaan van een doorsnee liesblessure. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens dienen de oefeningen om recidive te voorkomen. Het behandelblok bevat ook een schema met de opbouw voor de oefeningen, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verzwaring, duur en frequentie van uitvoering.   De uitvoering is het liefst 3 tot 5 keer daags, maar minimaal 2 keer per dag.  

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken