Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Enkelverstuiking

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat uit van een doorsnee enkelverstuiking, waarbij de buitenste enkelband of het enkelkapsel deels is ingescheurd. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en het coördinatievermogen van de enkel verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens bevat het een schema met de opbouw voor het herstel van de kuit en/of achillespees, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verz
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij een enkelverstuiking. Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & Zilveren Kruis. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat uit van een doorsnee enkelverstuiking, waarbij de buitenste enkelband of het enkelkapsel deels is ingescheurd. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en het coördinatievermogen van de enkel verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens bevat het een schema met de opbouw voor het herstel van de kuit en/of achillespees, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verzwaring, duur en frequentie van uitvoering.   De uitvoering is het liefst 3 tot 5 keer daags, maar minimaal 2 keer per dag.  

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken