Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Chronische Schouderpeesblessure

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat uit van een doorsnee peesdegeneratie van de bovendoornspier. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en beweeglijkheid van de bovendoornspier verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. Tevens dienen de oefeningen om recidive te voorkomen. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/spo
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij een blessure aan de schouder. Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & Zilveren Kruis. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het gaat uit van een doorsnee peesdegeneratie van de bovendoornspier. Het behandelblok bevat herstelbevorderende oefeningen, die de spierkracht en beweeglijkheid van de bovendoornspier verbeteren en zo het herstel van de blessure bespoedigen. Tevens dienen de oefeningen om recidive te voorkomen. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Het behandelblok bevat ook een schema met de opbouw voor de oefeningen, met tekstuele uitleg en afbeeldingen en aandachtspunten voor de uitvoering, verzwaring, duur en frequentie van uitvoering.   De uitvoering is het liefst 3 tot 5 keer daags, maar minimaal 2 keer per dag.  

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken