Woensdag 26 augustus 2015

Behandelblok - Chronische Achillespeesklachten

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het bevat herstelbevorderende oefeningen voor de kuitspieren, die excentrisch uitgevoerd moeten worden. De oefeningen worden van minder belastend naar meer belastend weergegeven. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de pat
Overzicht herstelbevorderende oefeningen bij chronische achillespeesklachten. (2008). Hulpmiddel voor professionals bij het opzetten van een oefenprogramma in de revalidatie. Uitgave van Sportzorg & Zilveren Kruis. Zelfmanagementtool, revalidatie, oefeningen.

Dit behandelblok voor de patiënt is een instructievel. Het bevat herstelbevorderende oefeningen voor de kuitspieren, die excentrisch uitgevoerd moeten worden. De oefeningen worden van minder belastend naar meer belastend weergegeven. De oefeningen kunnen gebruikt worden als een oefenprogramma voor de patient/sporter. Tevens bevat het een schema met de opbouw voor het herstelprogramma, tekstuele uitleg en afbeeldingen van de oefeningen en aandachtspunten voor de uitvoering en herharling.   De uitvoering is tweemaal daags, 7 dagen per week, gedurende 12 weken.  

  Het behandelblok één van de zeven onderdelen uit de reeks behandelblokken