Dinsdag 24 augustus 2021

Afscheidssymposium annex afscheidscollege Prof. dr. Frank JG Backx komt te vervallen

Geachte relatie, beste collega,

Sedert mei j.l. ben ik met emeritaat gegaan.

Tijdens de voorbije 19 jr in het UMC heb ik veel relaties binnen en buiten het ziekenhuis opgebouwd.

Ik was voornemens om voor mijn relatienetwerk op 10 september a.s. nog een afscheidssymposium annex afscheidscollege te organiseren, zoals ook aangekondigd in het 2e nr van het vaktijdschrift Sport & Geneeskunde. Echter het interne afscheid op 11 mei j.l. vanuit de afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport (RF&S) heeft zoveel teweeg gebracht dat ik het nu mosterd na de (overheerlijke) maaltijd vind.

Die bewuste 11 mei zal ik überhaupt niet snel vergeten. De ene na de andere verrassing viel mij (coronaproof) ten deel, met als klap op de vuurpijl de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Om maar te zwijgen over de duizenden (!) felicitaties en gelukwensen die nadien via de verschillende social media tot mij kwamen. Hartstikke leuk dat velen (ook veel collega-sportartsen) bij de livestream aanwezig waren en zodoende ook de UMC-speeches van RvB, divisieleiding Hersenen en afdelingsleiding RF&S konden volgen. Al-met-al voor mij reden om maanden later geen apart afscheid te wensen voor alle zakelijke relaties.

Felicitatie Frank Backx.png

Aangezien sommige relaties toch op een extra afscheidsmoment rekenden, dit bericht hetgeen ik tevens graag wil benutten om een ieder te bedanken voor de prettige en effectieve samenwerking in de afgelopen jaren. Mede daardoor heeft de sportgeneeskunde vaste voet binnen en buiten het UMC kunnen realiseren. Ik hoop dat mijn opvolger de opgebouwde relatie wil en kan continueren.

Ik ben ondertussen aan het afbouwen, maar blijf nog wel 2-3 dgn/wk werkzaam voor het Artrose Instituut Nederland, mijn beroepsorganisatie VSG, adviesfuncties (RvA en RvT) en natuurlijk het netjes afronden van lopende PhD-trajecten. Daarnaast natuurlijk een actieve leefstijl middels fietstochten, joggen, wandelingen, tuinieren plus de zwaarste en leukste dag, Opa-dag.

Ik wens een ieder veel gezondheid en succes toe in jullie verdere leven en carrière.

Gr.

Frank

Prof. dr. Frank JG Backx,

Sportarts en emeritus-hoogleraar Sportgeneeskunde