Vrijdag 14 augustus 2015

Advancements in classification, treatment and outcome of radial head fractures

De nieuwe ontwikkelingen in analyse technieken, driedimensionale (3D) beeldvorming en modellering, toegenomen belangstelling voor psychosociale aspecten van de behandeling en de recente beschikbaarheid van meerdere lange termijn studies biedt ons de gelegenheid om verder onderzoek te doen naar de classificatie, de behandeling en uitkomst van radiuskop fracturen.
Proefschrift (2011), geschreven voor wetenschappers en andere geïnteresseerden in classificatie/behandeling van radiuskop fracturen. Auteur: Guitton, T.G., Universiteit van Amsterdam, evidence based informatie. Blessure locatie: bovenste extremiteit, elleboog. Type letsel: fractuur. Aard van de informatie: onderzoek.

De nieuwe ontwikkelingen in analyse technieken, driedimensionale (3D) beeldvorming en modellering, toegenomen belangstelling voor psychosociale aspecten van de behandeling en de recente beschikbaarheid van meerdere lange termijn studies biedt ons de gelegenheid om verder onderzoek te doen naar de classificatie, de behandeling en uitkomst van radiuskop fracturen. Dit alles kan leiden tot een betere behandeling en eventueel betere resultaten voor patiënten. Het doel van dit proefschrift was om deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen op de radiuskop om: 1. Meer inzicht te verkrijgen in de classificatie, de behandeling en de uitkomst van radiuskop fracturen en 2. te functioneren als een model voor algemene verbeteringen in de orthopedische traumatologie.