Woensdag 05 augustus 2015

A systematic review on the treatment of acute ankle sprain. Brace versus other functional treatment types.

De review "A systematic review on the treatment of acute ankle sprain" geeft informatie over de effectiviteit van de enkelbrace bij een acute enkelverstuiking in vergelijking met andere behandelingen zoals enkeltape en elastische bandages. Enkele studies laten positieve resultaten zien van het gebruik van de enkelbrace in vergelijking met andere functionele behandelingen.
Een engelstalige review naar de effectiviteit van een enkelbrace voor de behandeling van een acute enkelverstuiking, gepubliceerd in 2011, met als doelgroep onderzoekers, beleidadviseurs en medisch behandelaars

De review "A systematic review on the treatment of acute ankle sprain" geeft informatie over de effectiviteit van de enkelbrace bij een acute enkelverstuiking in vergelijking met andere behandelingen zoals enkeltape en elastische bandages. Enkele studies laten positieve resultaten zien van het gebruik van de enkelbrace in vergelijking met andere functionele behandelingen. Andere studies laten zien dat het gebruik van de enkelbrace meer kosteneffectief is dan andere methoden en daardoor overwogen moet worden. Toekomstig onderzoek zou zich meer moeten richten op de economische evaluatie van de enkelbrace en de effecten van verschillende typen enkelbraces.