Donderdag 06 juli 2017

4 oktober 2017: Symposium Return To Play van Wetenschap naar Praktijk

'Return to Play' is al geruime tijd een hot item in wetenschappelijke publicaties. Het symposium 'Return To Play van Wetenschap naar Praktijk' gaat dieper in op de praktische vertaling van deze wetenschap. Schrijf u nu in voor het symsposium dat onderdeel is van de Regiotour 2017 van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Een blessure is een nachtmerrie voor iedere sporter. Deze wil zo snel mogelijk weer terug op zijn/haar sportniveau komen en dus een Return To Play (RTP) maken. Wat komt er allemaal kijken bij een RTP en wie spelen hierbij een rol? Wat zegt de literatuur en wat kunnen we daarvan morgen al toepassen in de dagelijkse praktijk? Tijdens het symposium belichten diverse (inter)nationale topsprekers ieder een deel van het 'Return To Play'-spectrum. Welke psychologische factoren spelen er bijvoorbeeld een rol? En wat is de rol van de (sport)arts? En hoe vertaalt een RTP zich naar een specifieke blessure, zoals naar een adductor gerelateerde liesblessure en enkelblessure? En hoe heeft het testen en meten bij een RTP bij een voorste-kruisbandruptuur zich in de loop der jaren ontwikkeld?

Praktische informatie

Datum: woensdag 4 oktober 2017, van 13.00-18.00 uur;
Locatie: Omnisport Apeldoorn, Voorwaarts 55, Apeldoorn;
Doelgroep: Sportartsen, Huisartsen, (Sport)fysiotherapeuten, Kaderartsen bewegingsapparaat; 
Accreditatie: Wordt aangevraagd voor bovenstaande doelgroepen;
Organisatie: Dit sportmedisch symposium is onderdeel van de Regiotour 2017 van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

Inschrijven

U kunt zich nú inschrijven voor het symposium. Dit kan via de site van de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg. Hier vindt u meer informatie over het symposium, zoals het programma.