Dinsdag 03 april 2018

1e Sportmedisch Symposium Limburgs Mooiste - Return to Performance

Op 25 mei 2018 wordt in Heerlen voor de eerste keer het Sportmedisch Symposium Limburgs Mooiste gehouden. Daags voor het welbekende wieler- en hardloopevenement is dit een uitgelezen mogelijkheid om een aantal zeer interessante sprekers te zien.
Aankondiging van de eerste editie van het Sportmedisch Symposium Limburgs Mooiste.

Op 25 mei 2018 wordt in Heerlen voor de eerste keer het Sportmedisch Symposium Limburgs Mooiste gehouden. De eerste editie van dit symposium vindt daarmee plaats op de eerste dag van het bekende wieler- en harloopevenement 'Hago Limburgs Mooiste', dat op 25, 26 en 27 mei 2018 wordt gehouden. Het thema van het symposium luidt: Return to Performance. Kort samengevat vormt het traject Van val tot victorie de route van het programma.

Sinds 1992 wordt het evenement Limburgs Mooiste georganiseerd, wat inmiddels is uitgegroeid tot een evenement met meer dan 15.000 deelnemers. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS), de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) en de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg (SOS) zien dit als een unieke setting om een sportmedisch symposium te organiseren, met als doel om sportzorgprofessionals bij elkaar te brengen en kennis op te doen. Het symposium voor Sportartsen, Sportfysiotherapeuten, Orthopeden, Traumatologen, Bewegingswetenschappers, Sportpsychologen, Huisartsen, Studenten en andere geïnteresseerden. Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en (sport)fysiotherapeuten.

In het programma zijn sprekers als Dr. Paul Hustinx (Traumachirurg Zuyderland MC) , Dr. Edwin Janssen (Orthopedisch chirurg Zuyderland MC), Dr Fred Hartgens (Sportarts SMA Maastricht) en Lars van der Eerden (sportpsycholoog NOC*NSF en TeamNL) opgenomen. Van 14.00 uur tot 18.30 uur komen onder andere de onderwerpen Pathologie van de val, Conservatief traject vs. operatief traject en Terugkeer na een blessure op prestatieniveau aan de orde. De dag wordt afgesloten met een informele borrel in wielrenstijl. Leden van de VSG, de NVFS en VvBN kunnen zich voor € 75,- inschrijven en niet-leden betalen € 90,-. Natuurlijk bestaat er voor deelnemers ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een van de toertochten op de zaterdag of het hardloopevenement op zondag.