Maandag 16 januari 2017

15e Groningen Sports Medicine Symposium - Vrijdag 20 januari 2017

Vrijdag 20 januari 2017 vindt het 15e Groningen Sports Medicine Symposium plaats. Het congres is bedoeld voor fysiotherapeuten, sportartsen, huisartsen, orthopedisch chirurgen, traumachirurgen, revalidatieartsen, onderzoekers en alle andere geïnteresseerde professionals die betrokken zijn in de sport en geneeskunde.
Nieuwsbericht ter aankondiging van het 15e Groningen Sports Medicine Symposium op vrijdag 20 januari 2017.

Voetbal en de enkel/voet nader bekeken

Sinds 2003 organiseert het SMC UMCG jaarlijks het Groningen Sports Medicine Symposium, met ieder jaar specifieke thema’s. Dit jaar staat het symposium in het teken van de populairste sport in Nederland; voetbal. Wat zijn de trends in de incidentie en preventie van voetbalblessures op topniveau? Ook worden veelvoorkomende chronische sportblessures van de enkel en voet onder de loep genomen. Wat zijn bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tendinopathie in de enkelregio? In relatie tot specifiek de voet- en enkelblessures worden dansblessures belicht. Wat voor specifieke blessures en klachten komen voor bij dansers en hoe zijn ze te voorkomen en te behandelen? Het symposium wordt afgesloten met een interactieve sessie over wat nodig is om voetbal als topsport te behouden.

Inschrijving en programma

Inschrijving is nog steeds mogelijk! Wel is het aantal deelnemers aan een maximum verbonden. Inschrijving is mogelijk via de informatiepagina’s van het UMCG over de 15e editie van het Groningen Sports Medicine Symposium. Hier vindt u ook meer informatie over het programma en de sprekers.